Denne opskrift er fundet på instagram. Jeg har faktisk haft den liggende i min to-do mappe længe, men har ikke rigtigt fået taget mig sammen til at lave den. Det er egentlig ikke fordi brødene er svære at lave. For det er de ikke. Men det hænger nok sammen med at brød – eller behovet for brød – er forsvundet ud af mit liv. Disse indeholder 2 ingredienser, så de er lige til at gå til. Dog kræver de at man har Pofiber i skabet. Pofiber er mel af tørrede kartoffelfibre med lavt kalorieindhold. Det bruges til bagning og binder væsken, så man får en ensartet “dej”. Jeg har købt mit online, men jeg tror faktisk man kan få det i Matas.
Brødene puffer i ovnen, så de bliver nærmest som små pitabrød. Dog vil jeg mere kalde dem fladbrød, da de falder sammen efter noget tid, og de er perfekte til at suge en god sovs op med. Jeg kan især anbefale dem til den cremede blomkålsrisotto. Dog er de også gode med tandsmør eller med en gang flødeost, laks og avocado oven på.
Hvordan laver du LCHF ostebrød, 5 stk
Ingredienser
175 g revet ost
1 æg
5-6 spsk. Pofiber
Fremgangsmåde
Smelt osten i en gryde eller i microovnen. Rør ægget og Pofiber i. Lad dejen køle lidt af og form til små boller og tryk dem forholdsvis flade. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 180 grader. De skal være gyldne og puffede.
Mums, de ser lækre ud – dem må jeg prøve. Jeg giver nemlig lige LCHF endnu en chance – inspireret af dine gode resultater 🙂
De er også virkelig lækre! Måske de bedste LCHF boller eller brød, jeg har smagt til dato.
Held og lykke med det. Jeg har jo selv haft succes med det, men har ikke levet 100% LCHF. Jeg har skelet til meget af det, og har brugt min sunde fornuft:-)
Pingback: Madplan #3
Pingback: Cremet grøntsagssuppe med kylling og rejer
Pingback: Sund dip: Kikærter & Avocado
Pingback: Lakseruller med flødeost, avocado & sesam
Pingback: 10 lækre og lette LCHF opskrifter