Jeg er egentlig ikke den store kagespiser, men hvis jeg skal have en kage, så skal den helst være en med masser af chokolade. Og det er denne! Det er en rigtig bombe, som man faktisk ikke kan spise særligt meget af. Den er nemlig så proppet med mørk chokolade, at selv et lille stykke er nok. Jeg kan anbefale at spise den med frisk frugt til. Det gør at den ikke virker så tung!
Jeg har lavet den to gange, og den er virkelig let at lave. Jeg elsker i sær det koncept med at den helst skal laves dagen før. Det tager ligesom toppen af stresset, at man kan forberede noget i forvejen. Den kan dog også sagtens laves om morgenen, og spises sammen aften, hvis man ikke har så meget tid.
Gateau Marcel, 8-10 personer
Ingredienser
150 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
150 g smør
150 g Sukrin Gold
7 æggeblommer (100g)
5 æggehvider (120g)
50 g chokolade (jeg brugte spåner) og kakao til toppen. Evt. andet pynt (jeg brugte tørrede hindbær).
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved meget lav varme.
Pisk æggeblommer med 100g Sukrin Gold til massen er lys, luftig og cremet. Rør forsigtigt den lune chokolademasse i.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt de resterende 50g Sukrin Gold lidt efter lidt. Vend hvide-massen forsigtigt i chokolademassen.
Hæld halvdelen af moussen i en smurt springform og bag den 20-25 minutter i midten af ovnen ved 175 grader.
Lad kagen køle af i formen og fordel den anden halvdel mousse ovenpå bunden. Sæt kagen på køl ind til den skal spises og gerne natten over.