Tror slet ikke jeg har fået delt med jer, at jeg har lavet LCHF vafler. I slutningen af vores sommerferie fik jeg simpelthen sådan en lyst til vafler. Med masser af flødeskum! Dog består de traditionelle vafler af masser af mel og sukker, så jeg måtte på udkig efter en mere LCHF venlig opskrift. Jeg fandt den hos Madbanditten, men I får også opskriften her.
Vaflerne var faktisk super gode. Jeg havde lidt min tvivl pga. hytteosten, men det smager man slet ikke. Vaflerne er dejligt sprøde og luftige. Jeg kunne dog godt tænke mig lidt mere sødme i dem, så man skal ikke være nærig med vaniljesukkeret. Jeg løste det dog bare ved at smøre lidt hindbær på:-)
Mit næste vaffelprojekt bliver at se om jeg kan tilføje noget spinat, så det bliver frokostvafler. Tror de kunne være rigtigt lækre med røget laks og Philadelphia i. En perfekt kombi til madkassen eller til en luksuriøs brunch.
Vafler, 5 stk.
4 æg
150 g hytteost 4 %
0,5 dl piskefløde
1 spsk. Sukrin Gold
Lidt vaniljepulver
0,5 tsk. kardemomme
1 dl Pofiber
Fremgangsmåde
Blend æg, hytteost og fløde med Sukrin, vanilje og kardemomme. Hæld Pofiber i og blend igen. Bag nu dejen i vaffeljernet.
Man behøver ikke smøre vaffeljernet med noget. Man skal bare sørge for at det er godt varmt inden brug. Lad være med at løfte låget før vaflen ikke binder mere.
Pingback: Marineret svinemørbrad med thai-inspireret spidskålsalat med bønnespirer & peanuts